Verslag Wanne door Johan Tratsaert

Weekend Ardennen

Vrijdag 04 mei 2012
Verzamelen geblazen om 07.30 uur bij Franky. Fietsen en bagage inladen en weg richting Ardennen voor ons jaarlijks weekend afzien. Wetteren, afrijden stoppen om Gentenaar Rudy op te laden. Tweede tussenstop langs de autostrade om een kopje koffie te nuttigen. Dit was thv kilometerpaal 62 of wast 67… enfin samenkomst met het broederpaar Marc en Raf die vanuit de Ajuinenstad vertrokken waren.
Rond de middag aangekomen op onze bestemming, pistolets binnen en vertrekken voor de eerste rit. Ritje met côte du Rosier, côte du Maquisard, côte de la Redoute, enkele heuvelachtige stukken zonder naam en côte de Wanne om af te sluiten.
Vanaf de eerste beklimming is het duidelijk – Aan Kevin is er niets te doen en dat zal 2 dagen zo zijn. Voor de dichtste ereplaatsen vechten vader en zoon Vercarre, Patje, Michel en Johan het onder elkaar uit. Na de eerste rit staan er een kleine 95 kilometer op de teller. Sommigen onder ons weten dan al perfect waar ze staan.
Jacques trekt er op zijn eentje op uit en komt de bende enkele malen tegen.
Ploegleider Marcel is ook van de partij en dat zal de volgende dagen een geluk zijn. Hij zorgt voor de bevoorrading, voor droge kledij en een goed humeur. Meer moet da niet zijn. Een dikke merci, niet alleen vanwege mijzelf maar van de hele groep.

Zaterdag 05 mei 2012
Weersverwachting bij de start: 95 % kans op regen. oké we zullen wel zien.
Op het programma: rit van 150 km met een kleine 3000 hoogtemeters. Franky heeft de zaterdagrit geperfectioneerd bij vorig jaar.
Na de kille afdaling volgt meteen de beklimming van de haute levee. Na 15 km zijn de meesten onder ons meteen opgewarmd.
Na anderhalf uur komt de voorspelling van Sabine uit, het begint te regenen, maar met een prachtig heuvelachtig traject door de hoge venen via Robertville – Butgenbach naar tussenstop Schoenberg is dat slechts een minimale spelbreker. Onderweg maar éénmaal misreden, maar niettemin toch een pluim voor Franky. In de taverne van de camping van de Hollanders kunnen we ons verfrissen en droge kledij aantrekken.
Na de maaltijd vertrekken we toch in de regen en in St Vith zal beslist worden of het parcours ingekort wordt. Wonder bij wonder stopt het met regenen in St Vith. Na een kort overleg wordt beslist om het oorspronkelijk parcours te volgen. In het biermuseum stoppen we nog eens om ons op te warmen.
De finale, de laatste 15 kilometer, begint met Mont-le-Soie, een kleine afdaling en de steile kant van côte de Wanne. Kevin is niet te houden. In de spurt voor de tweede plaats moet vader het afleggen tegen zoon. Patje neemt de vierde plaats voor zijn rekening, gevolgd door Johan, Fré, er terug door na zijn dipje van de vorige dag, en een verrassende Dirk die zich aan het omscholen is van tijdrijder naar klimmer.
Ignace komt iets later binnen maar door problemen met zijn versnellingsapparaat kan dit als geldig excuus aanvaard worden.
Michel geeft ook een goeie indruk. Hij bekijkt de wegenkaart als een militair en komt telkens iets achter, maar zonder probleem wordt het gat gedicht.
Raf zat de hele dag in de buik van het peleton en wacht zijn kans af. Hij wacht vermoedelijk tot op de laatste beklimming van de laatste dag – de Stockeu –
Marc, gepensioneerd en dus veel tijd, rijdt zeer sterk en plaatst zich telkens goed vooraan.
De twee Rudy’s blijven ook nu veel tesamen net zoals Jurgen en neef Marc.
Na een intensieve dag wordt de inwendige mens versterkt door een kloeke maaltijd en enkele Wannes en Rocheforts.

De nacht van zaterdag op zondag: kamer van Fre, Rudy Vanhove, Ignace en Johan
De deur van de kamer is niet slotvast en een deerne uit een andere groep besluit onze kamer binnen te sluipen. Ze poogt bij Ignace in bed te kruipen, maar dit lukt niet zomaar. Ignace heeft maar plaats voor één persoon en wil haar er niet bij. Jammer, tussen Fre en mezelf was er nog plaats. Ze besluit dan maar de kamer te verlaten. Waarom wou ze persé bij ignace liggen ????

Zondag 06 mei 2012
Weersverwachting bij de start: 100 % kans op regen.
Oorspronkelijke rit van 85 km was al ingekort naar 70 door het slechte wegdek.
Na het ontbijt wordt beslist dat de rit zal afgelast worden en dat er een wandeling zal gemaakt worden. Enkelen zien het wandelen niet echt zitten en na een kwartier besluiten 6 flandriens te zullen fietsen in de Ardennen.
Franky, Fre, Rudy Vanhove, Raf, Michel en Johan trekken er toch op uit.
Ignace is er niet bij. Het versnellingsapparaat van zijn fiets is kapot… ja ja
In de gietende regen worden de eerste 30 kilometer afgelegd maar door het golvend parcours is dat maar bijzaak. De rit die zich in hoofdzaak afspeelt in de omtrek van Vielsalm kent een finale met de beklimming van de Stockeu.
Franky is vanaf de voet van de Stockeu niet te houden. Johan en Fre volgen. Na het monument van Eddy Merckx worden Johan en Fre ingehaald door kwelduivel Raf die alles gezet heeft op de laatste beklimming. Ook Michel gaat over Johan en Fre. Er is tussen de Stockeu en de eindbestemming de Wanne echter nog een afdaling en daarin gaat Johan op zijn groot verzet over Michel en Raf. Michel kan nog aanpikken maar de kwelduivel moet de rol lossen en komt als vijfde boven. Zijn plan om alsnog een gooi te doen naar de bollentrui kan hij vergeten.
Michel komt als tweede boven

Na een spaghetti worden de fietsen en de bagage ingeladen – we vertrekken richting kust – In de auto wordt de kampioenenstrijd Anderlecht – Club brugge gevolgd met tussenin nog enkele straffe verhalen van het afgelopen weekend.

Niettegenstaande het slechte weer, twee lekke banden en een kapot versnellingsapparaat mogen we spreken van een geslaagd weekend.
Allen bedankt voor de goeie sfeer en tot de volgende uitstap in Valkenburg.

verslag Wanne 2012

  

Verslag Wanne 2012.

Nadat de Ardense klassiekers voor de profs achter de rug zijn was het de beurt aan het Cycling Team Middelkerke om hun kunnen te tonen op de Waalse hellingen.

Vrijdagmiddag 4 mei was het verzamelen geblazen bij Château de Wanne, ons drie daagse verblijfplaats voor onze klim stage. Na een broodmiddagmaal was het moment om onze klimmersbenen te testen. Met 14 renners en in ons zog de super begeleider vertrokken we voor een tocht van ongeveer 96km. Eentje was er al op zijn sokken vertrokken (Jaak) maar op Côte de la  Redoute konden we hem toch nog inhalen. Gelukkig was het weer nog goed en hadden we een beetje zon. (gem:27,4 km/h; hm 1300m)

Vaststelling van de dag: Zelf de oude gepensioneerden kunnen hun slaapzak vergeten. Een fietslaken is dan ook maar goed zeker.

Zaterdagmorgen 5 mei. Het weer belooft niet goed. Begin met wat motregen om over te geen naar gietende regen. Een pracht van een tocht (+/- 151 km) maar helaas een natte bedoening. Eerst de Côte de la Levée met Kevin op kop en zo verder de hellingen over. Gelukkig had de leider een stopplaats voorzien bij Hollanders. Aan de toog terug ene in gehaald (Jaak). Na wat eten en warme dranken plus droge kleren terug op pad. Al bij al viel het nog mee en was er maar één platte band te noteren. De laatste colletjes werden met krakende versnellingen nog overwonnen. Besmeurt en vuil terug naar Wanne om een lekkere maaltijd en het nodige vocht opname. (gem:24,3 km/h; hm 2600m)

Vaststelling van de dag: Na de jaren lange heerschappij van de vader treedt er nu plots de zoon naar voren. Je moet maar durven, den oude verslaan op een col.

Zondagmorgen 6 mei. Ramp! Regen met bakken uit de lucht. Na veel twijfel maar in drie groepen verdeelt. 2 man gaan lopen, 8 man op de wandel en 6 man toch nog gaan fietsen. Lopers 14 km op hun teller, wandelaars op weg naar een drankgelegenheid maar helaas was dat nu wel zo ver, pff. De fietsers door de regen nog een rit van 70 km met op het laatste côte de Stockeu. (gem:25,2km/h)

Vaststelling van de dag: je begin eerst je kader door te zagen, als het dan nog niet gaat haal je de veren uit de versnellingen en dan bid je om regen. Zeg gewoon dat je niet meer wil fietsen.

Met dank voor de inrichter Francky, tof gedaan. De begeleider met onze warme kledij, Marcel. De bakker Ignace niet vergeten, het was verdomd lekker. De sponsor Dirk voor de camionette en de laken voor mijn oud broertje. De voorzitter Patrick, gewoon omdat hij het geld bij zich had. Michel en Johan de mede kaart lezers, Rudy van ons, Rudy van Gent, Marc kozijn van triatleet  Jurgen,  Jaak de eenzame fietser, Fré het brein, Kevin de coureur en Marc mijne broertje voor de lol en het plezier.

Raf, de weg gespoelde van de kust.

donderdagavond ritten

iedere donderdagavond om 18h30 aan de kerk.

Het is de bedoeling om het  tempo iets lager te houden dan in het weekend  +/- 32 km/u

 Michel, Franky, Jurgen en Kevin

Reacties uitgeschakeld voor donderdagavond ritten Geplaatst in koers

Openingsrit 2012

Zaterdag 03/03 heeft onze eerste clubrit plaats gevonden. 14 clubleden stonden om 09.00 klaar om van start te gaan.

Eén had zelfs de moed om in korte wielerbroek te starten, zou het dat toch waar zijn “hoe ouder hoe zotter”. De eerst kilometers

werden twee aan twee in een gezapig tempo afgelegd. Eénmaal Veurne in ’t zicht werd het tempo wat opgedreven. Onze twee nieuwe leden

Ronny en Marc doet niet enkel de gemiddelde leeftijd stijgen maar ook de gemiddelde snelheid. Vanaf Fintele was de wind ons gunstig gezind en

gaf de Km-teller vlot 37 à 38 aan. Aan de bocht van Tervate werd het tempo nog wat opgedreven, wat vooral pijn deed voor diegene die een lange

winterslaap hebben gehouden. Wie na 82 Km de traditionele spurt gewonnen heeft kan ik u niet vertellen. was het de sterste? of toch de slimste?

Onze eerste rit was zeker een meevaller en belooft voor de rest van het wielerseizoen

Gemiddelde snelheid 34.7 Km/Hr

Michel

welkom

Beste wielervrienden,

Welkom op de nieuwe blog van het Cycling Team Middelkerke!

Vanaf vandaag kan je hier onze avonturen volgen in woord en beeld.
Laat je graag je mening achter op één van onze berichten? Dat kan!
Op de knop rechts onderaan kan je bij elk bericht je mening nalaten.

Naast deze blog is er ook een gloednieuw forum opgestart!

Plan je een fietstocht en zoek je gezelschap? Heb je een vraag die je aan je wielervrienden
wil voorleggen? Of misschien heb je wel wat materiaal te koop? Dan is het forum er voor jou!
Het forum en talrijke interessante links kan je vinden in de rechterkolom op deze pagina.

Verder kan je zoeken naar berichten in de archieven of alle berichten sorteren op categorie.

En dat is nog niet alles! Deze blog zal regelmatig geupdate worden met nieuw materiaal en mogelijkheden. Kom dus af en toe eens kijken naar onze activiteiten!

Veel plezier!

CYCLING TEAM MIDDELKERKE