verslag van de rit naar Heuvelland op zondag 5 augustus

Zondag 5 augustus, een mooie zonnige dag en dus ideaal weer om onze jaarlijkse rit naar het heuvelland te rijden.  11 leden (nl. Dirk, Michel, Marc, Ignace, Rudy, Alain, Frederick, Patrick, Steven, Kevin en Danny) en ploegleider Marcel dachten daar ook zo over en stonden om 9u paraat op het marktplein om er een leuke dag van te maken.

Met een lichte ZW wind en een aangename temperatuur die ons een beetje aan tijd doet denken waarin de zomers nog bestonden vertrokken we met z’n allen onder aanvoer van onze wegkapitein Michel richting Slijpe, Schorre, Diksmuide, Poperinge om zo Frankrijk binnen te rijden en aan de heuvelzone te beginnen.  Danny was al reeds na ongeveer 50km teruggekeerd door tijdsgebrek wegens andere verplichtingen.  De rest begon dan met volle goesting aan de 1ste berg namelijk de Catsberg.  De waardeverhoudingen bergop waren als snel duidelijk. Patrick en Kevin waren aan elkaar gewaagd gevold door een sterke Michel en Ignace.  Dirk zijn nieuwe fiets zag voor het eerst de bergen (lees: reed voor het eerst op de kleine plateau) en deed dat verrassend goed.

Bij de meesten begon de maag al te knorren en dan reden we richting Ploegsteert om daar ons middagmaal te nuttigen na een bezoek te hebben gebracht aan het graf van Frank Vandebroucke waarbij enkele druppels uit de hemel vielen om de sfeer compleet te maken.  Na het middagmaal in een pittoresk cafe vertrokken we richting Dranouter om daar in het heuvelland de Zwarte berg, Rode berg en Kemmelberg te bedwingen.

Na al dat zware werk verdienden we wel wat lekkers en besloten we om in West Vleteren bij de paters een artisanaal biertje te drinken.  Bij sommigen was het effect van het bier vlug zichtbaar en maakten de zere benen plaats voor een glimlach en een zwans.  De laatste 40 km werd er nog mooi rondgedraaid wat aangeeft dat het tempo van de hele rit perfect aangepast was aan iedereen die mee was.

Met 162km op de teller en een gemiddelde snelheid van 30 km/h kwamen we in groep terug aan in middelkerke waar Marcel ons al reeds stond op te wachten om onze spullen te overhandigen.  Daarna werd in de Viking nog lang nagekaart over de rit en kregen we nog een drankje getrakteerd van onze jarige hoofdsponsor.  Bij deze nogmaals een gelukkige verjaardag Dirk.

Nog een dankwoordje voor Michel die ons perfect en veilig over de wegen geloodst heeft. Marcel die nogmaals bewezen heeft dat hij van goudwaarde is als ploegleider en ons alweer perfect geassisteerd heeft met de volgwagen.  Ook verdienen alle andere aanwezige leden een pluim voor de leuke sfeer tijdens en de na de rit.

Kevin Loosbergh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s